Hver søndag i advent trekkes en vinner av ukas adventskalender! Første søndag i advent kan du vinne:

“To nydelige ekspressokopper” til en deilig kaffestund i desember!

Adventskalenderen vil bli lagt ut en uke før hver trekning så følg med!

FOTO: Ingleson

 

For å delta må du følge bloggens FB gruppe ved å melde deg inn selv. Du kan også invitere andre til å bli medlem i gruppa! Hvert medlemskap eller inviterte medlem teller som ett lodd i trekningen!

Trykk på lenken – Midtveis i Livet – en hverdagsblogg FB – så kommer du til siden.

Så håper jeg alle får en deilig uke inn mot advent! Ta vare på hverandre og tenk litt ekstra på de som kanskje trenger en liten oppmuntring i mørketiden.

FOTO: Canva

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
FOTO: Canva

 

Siden juli har jeg kost meg med bloggingen. Jeg har skrevet mye og lært mye! Jeg har oppdaget sider ved meg selv jeg ikke viste fantes og jeg har masse igjen å lære om blogging, skriving, foto og ikke minst hva som er viktig for meg her i livet. Som bloggen antyder er jeg bare “Midtveis i Livet”!

FOTO: Ingleson

 

Den neste måneden kommer jeg til å ha fokus på praktisk arbeid. Jeg skal brette opp ermene og få brynet meg på maling og interiør. Det blir både morsomt og spennende, men også krevende for en kropp med relativt store begrensning. Den yngre har kjøpt leilighet, jobber  8/21 og må ha endel hjelp. Det er lov, og det er det mammaer er til for!

FOTO: Canva

 

Det er omtrent 20 år siden jeg malte og pusset opp helt selv, men jammen sitter ikke gamle kunster i hendene! Det skal males og fikses og pakkes og flyttes før jul. Det kan virke som god tid, men alt tar tre ganger så lang tid som for 20 år siden! Da sier det seg selv at det blir lite tid igjen til skriving, men det blir adventskalender! Den håper jeg mange engasjere seg i så FB gruppa vokser og noen får en ekstra overraskelse i posten!

FOTO; Ingleson

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
FOTO: Skjembilde TV2 Nyhetskanalen

 

Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. To menn ble dømt. Jan Helge Andersen tilsto, men Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken. Agder lagmannsrett trodde på Andersen når han forklarte at han utførte det ene drapet fordi Kristiansen truet ham til å gjøre det.

Vi har de siste dagen kunnet lese “lekkasjer” i avisene der det fremkommer informasjon at Jan Helge Andersen sitt DNA er funnet flere steder på Lena Sløgedal Paulsen. Dermed er det funnet DNA fra Jan Helge Andersen på begge ofrene, mens det ikke er funnet DNA-spor fra Viggo Kristiansen.

De nye DNA-svarene kan dermed stå i strid med grunnlaget Baneheia-dommen er bygget på.

Videre leser vi at Jan Helge Andersen i politiavhør åpner for at han kan ha forgrepet seg på begge ofrene i Baneheia, men sier at han ikke kan huske det. Andersen nekter for å ha utført overgrepene alene. I avhørene med politiet i Oslo i oktober fastholdt imidlertid Andersen at den tidligere bestekameraten Viggo Kristiansen også deltok i ugjerningene. På spørsmål om han kan ha forgrepet seg på begge ofrene, forklarer han at han kun husker å ha forgrepet seg på en av dem.

Han svarer flere ganger at han i så fall «må ha hatt blackout» hvis det skulle stemme. 

Det er ingen hemmelighet at jeg mener dommen mot Viggo Kristiansen er uriktig og at han er uskyldig dømt for drapene i Baneheia. Jeg har fulgt saken fra sidelinjen i mange år ut fra en faglig og en personlig interesse. Jeg har jobbet på Ila fengsel og forvaringsanstalt og andre deler av kriminalomsorgen og har alltid vært opptatt av kriminologi og vårt lands historie når det gjelder justismord. Det betyr imidlertid ikke at jeg sitter med noen form for «fortrinn» i forhold til hva som faktisk er sannheten i denne saken, det forklarer kun mitt engasjement.

Jeg har hele tiden ment det kun var en gjerningsmann, Jan Helge Andersen. Det har jeg bygget jeg på følgende resonnement:

1.
Politiet baserte sin bevisrekke i hovedsak på Andersens historie.

Denne er bygget på en avhørssituasjon/avhørsteknikk det i. ettertid stilles store spørsmålstegn ved. Disse metodene hadde store svakheter, og gikk i stor grad ut på å få fram en tilståelse. Vi vet at JHA flere ganger endret sin forklaring på en måte som mange mener passet med politiets teori om to gjerningsmenn.

2.
DNA sporene kan i henhold til flertallets vurdering i Gjenopptakelseskommisjonen ikke brukes til å fastslå at det er sikre spor fra to gjerningsmenn. Noe som igjen løfter frem betydningen av mobilbeviset (se punkt 5)

 

3.
Stikkskadene på ofrene fremstår så like at de med høy sannsynlighet er utført av en person.

4.
Jentene ble funnet påkledd med enkelte av klærne tilhørende den andre.
noe som kan tyde på at de var avkledd på samme tid og påkledd av en person som ikke har lagt merke til/vektlagt hvem de ulike klærne tilhørte.

5.
Aktiviteten på VK sin telefon skisserer en kompliserende situasjon for påtalemyndigheten i forhold til hans bevegelse i det aktuelle tidsrommet man mener drapene er begått. Det er etter min mening usannsynlig at han har kunnet bevege seg frem og tilbake i Baneheia uten at dette har vekket oppsikt. I tillegg blir situasjonen med at JHA, i fravær av VK, skal oppleve situasjonen som så truende at han blir sittende i ro uten å foreta seg noe til fordel for ofrene på åstedet svært uforståelig. Det forutsetter selvfølgelig at det reelt sett ikke foreligger en teoretisk mulighet at VK kan ha hatt dekning på åstedet.

Kristiansen ble dømt til lovens strengeste staff, 21 års forvaring og har helt siden det hevdet sin uskyld. Det er stor uenighet i forhold til om det finnes tekniske bevis mot Kristiansen. Han ble hovedsakelig dømt på bakgrunn av kameraten Jan Helge Andersens vitnemål.

Han har forsøkt å få saken sin gjenopptatt seks ganger. Den syvende gangen Viggo forsøkte å få saken sin gjenopptatt besluttet Gjenopptakelseskommisjonen 18. februar 2021 at straffesaken skal gjenåpnes.

 

Flertallet sin konklusjon var:

«Et flertall på tre medlemmer er i korthet av den oppfatning at det etter domfellelsen i 2002 er fremlagt nye sakkyndige erklæringer og rapporter som svekker DNA-beviset, og at dette får betydning for vektingen av de øvrige bevisene som talte for at Kristiansen var skyldig da saken ble behandlet i Agder lagmannsrett. Etter flertallets vurdering er det samlet sett en rimelig mulighet for at Kristiansen ville ha blitt frifunnet, dersom lagmannsretten hadde vært kjent med de nye bevisene som nå foreligger.»

Saken ble etter gjenopptakelsen besluttet utredet og flyttet fra Statsadvokaten i Agder til Statsadvokaten i Oslo for å få en gjennomgang av personer uten tidligere tilknytning til saken. Statsadvokat Andreas Schei har etter dette hatt hovedansvaret for den videre etterforskningen i Baneheia-saken.

 

Store deler av den jobben som er gjort i denne saken er gjort av personer på frivillig grunnlag av støttegruppen til Viggo Kristiansen. Den er kommet i stand for å belyse Viggo Kristiansens sak og å dele informasjon om det arbeidet som gjøres opp mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker. Her er nedlagt et enormt arbeid som i stor grad er medvirkende til at Viggo Kristiansen tilslutt fikk saken gjenopptatt i år.  Således er det en imponerende jobb som er gjort av Viggo Kristiansen sin advokater , Viggo Kristiansens støttegruppeBjørn Olav Jahr og Eivind Pedersen som har stått alene blant journalister siden første dag!

Saken har gjennom de siste månedene vært gjenstand for en grundig etterforskning. Saken har frem til slutten av august hatt en jevn progresjon. Fokus for etterforskningen har vært:

  • DNA bevis
  • Mobil aktivitet
  • Funn ved obduksjon
  • Funn på klærne
  • Observasjoner fra selve funnstedet
  • Vitnemål av personer som var i Baneheia på det aktuelle tidspunktet.

Målet med denne etterforskningen er å kartlegge om det foreligger noe som helst grunnlag for å mene at man er overbevist om at Viggo Kristiansen er skyldig og at dette eventuelt holder til at han vi dømmes i retten.

 

Jan Helge Andersen skal, på bakgrunn av de nye funnene møte Oslo-politiet for å forklare seg ytterligere om sin rolle i Baneheia-saken. Det er foreløpig ikke varslet noen ytterligere avhør av Viggo Kristiansen i den nye Baneheia-etterforskningen, opplyser Kristiansens støttegruppe.

Jeg tror vi nå nærmer oss slutten på den etterforskningen Statsadvokaten har hatt ansvar for siden gjenåpningen av saken. Flere strafferettseksperter mener de nye DNA-funnene i Baneheia-saken kan føre til at det ikke vil bli reist ny sak mot Viggo Kristiansen.

“Om påtalemyndigheten ikke finner noe nytt på Viggo Kristiansen, og det i tillegg viser seg at Jan Helge Andersen lyver, heller det kraftig i frifinnende retning……Med det nye DNA-funnet blir Jan Helge Andersens forklaring svekket, når han tidligere har ment at han ikke har begått overgrep mot Lena Sløgedal Paulsen. At det kan dokumenteres at han lyver er en indirekte fordel for Viggo Kristiansen, mener Stridbeck.

JEG HÅPER VIGGO KRISTIANSEN FRIFINNES OG AT DET IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHETER VIL FORELIGGE NOEN TVIL OM AT HAN ER USKYLDIG DØMT I DENNE SAKEN!

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson

 

FOTO: Canva

Jeg har alltid vært singel. Har noen flørter på samvittigheten, men kom aldri til det steget at vi ble enige om at vi var kjærester med noen av dem.

Da jeg passerte 35, var jeg derfor temmelig forberedt på at jeg muligens kom til å være alene hele livet.

Følte at tidsfristen på sett og vis var ute, og ‘alle’ andre hadde jo slått seg til ro og stiftet familie. Mens jeg ble eldre og eldre, særere og særere, og iflg mamma mer og mer kresen.

For det skal sies, når du har sett så mange forhold bli til, og fulgt så mange venninner inn i både ekteskap og familie, da vet du akkurat hva du selv vil ha. Og ikke minst; IKKE vil ha i ditt eget liv.

Jeg satt med veldig mange spørsmål, og som på mange andre områder i livet var jeg slettes ikke helt enig med meg selv. For jeg stilte både spørsmålet:

  • Hvorfor er det ingen som innser hvor snill og kjekk jeg er, og hvor mye jeg har å tilby en parter?
  • Hvem er vel dum/desperat nok til å ville ha meg?

Jeg innså at jeg hadde en viss verdi, men selvtilliten på dette med kjærlighet var slettes ikke på topp.

I tillegg må det sies at sosiale media slettes ikke er med på å bygge opp selvbildet til enslige. Muligens spesielt i det segmentet som jeg klassifiserer meg selv under som en kristen og kreativ person, og fulgte mange av likesinnede på for eksempel Instagram og Facebook.

FOTO: Marit G Dørum

 

Der er det mye hverdagslykke med unge, pene, tilsynelatende vellykkede jenter/damer med jobb, mann og 2-3 barn. Samtidig som de rekker over alt mulig på fritiden.

Og der satt jeg, alene, stressa og slet med å få min egen hverdag med å gå opp til tider. Men det sosiale glansbildet har blitt kritisert opp og ned nok. Så jeg skal ikke si så mye mer enn dette, det tæret på min selvfølelse.

Så skjedde underet, jeg møtte en mann!

I en alder av 37 år fikk jeg min første kjæreste.

Når jeg først møtte en, så gikk det ganske fort slag i slag. Fra første date, til vi flytta sammen, gikk det ca 3 mnd. For hvorfor skulle vi vente?

Han var også uerfaren når det gjaldt forhold, noe som jeg tror var en fordel. For ingen av oss hadde en sånn ‘dette gjør man ikke tidlig i et forhold’ grense.

Og siden vi begge var ganske voksne (litt i tvil med han, siden han er en del yngre enn meg…) var vi nok ganske sikre på hva vi var ute etter, og hva som var viktig for oss å få avklart tidlig. Det er jo en veldig stor fordel!

Vi brukte mye tid i starten på å prate om alt mulig rart. Fra tema som mat, sex, reiser, barn, penger og ekteskap. Ingenting var for lite, dumt, stort eller tabu.

Ser slettes ikke for meg at jeg skulle hatt slike samtaler med en potensiell kjæreste da jeg var 20. Noe godt kommer da ut av livserfaring og noen år på baken.

Nå, 3,5 år senere er det ingen av oss som angrer på noe av det vi tok opp de første ukene/månedene. Det ligger der som en trygg bank av tema som vi er mer eller mindre enige om, og er en del av fundamentet vårt. Det vi bygger videre på.

Vi har det veldig kjekt sammen, og gleder oss til å bli gamle og grå i hverandres selskap. Men ennå kan jeg undres på om hvorfor han vil være sammen med meg. Selvfølelsen har fått seg en boost, men er ikke friskmeldt fordi om det er noen som har lyst å leve sammen med meg.

Kommer nok aldri til å få svar på hvorfor det tok så lang tid før jeg fant noen det klaffet med, men jeg setter pris på erfaringene jeg fikk meg som singel.

For vi lever i et samfunn der det ikke er meningen at en skal være enslig. Til tross for at det er utrolig mange enslige i Norge, er ikke samfunnet lagt opp til at det er enkelt for det.

FOTO: Marit G. Dørum

 

DU KAN FØLGE MEG PÅ:

Instagram:

https://www.instagram.com/maritgd

Instagram garnsalg:

https://www.instagram.com/garnkaosmarit.selger/

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UC6xVxOnCPastJ8aDkkw7E8w

 

FOTO: Ingleson

 

 

FOTO; Ingleson

Det nærmer seg advent og jeg drar igang en adventskalender!

Den starter opp søndag 21. desember og første trekning er 28. desember.

«Nissen» viser hver gang frem ukas gevinst 😉

For å delta må du enten melde deg inn i min gruppe på Facebook eller invitere noen du tror vil følge gruppa!

 

FOTO: Ingleson

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe;

https://www.facebook.com/groups/334892231659146

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

Reklame | Shopping4netxt

FOTO: Canva

Da var vi hjemme og jeg pakker om for å reise til  “den yngre” i Bergen. Hun er midt i en flytteprosess og trenger nok endel hjelp til pakking osv i en hektisk arbeidsdag. Som politisk rådgiver er arbeidsdagene gjerne fra 9 til 21 så det er fint å kunne hjelpe til. Vi tar det heller over langen så ingen av oss sliter oss ut.

FOTO: Aqwis, CC BY-SA 3.0

 

Her i heimen er det imidlertid det komplette kaos! Vi har såvidt rukket å tømme noen kofferter og nå forsøker jeg å bytte “garderobe” fra sommer til vinter. Gubben kommer etter til helga. Det er mye tungt som skal demonteres, bæres og monteres igjen så liste over verktøy som skal med må også skrives ned. I tillegg skal frøkenen, kreativ som hun er, hekle seg teppe så mor har med garn i ønsket farge. Ganske fargerikt!

FOTO: Ingleson

 

Det er koselig at hun har fått sitt eget hjem, det jeg synes er litt mer krevende er at det er i Vestlandets hovedstad. Her har hun studert og jobbet siden 2010 så det kan se ut som det er det hun slår seg ned de neste ti årene også. Hun er enebarn så turen til Bergen har jeg tatt ganske jevnlig i mange år. Fordelen denne gangen er at batteriet er ladet og kroppen ganske samarbeidsvillig. Adventstiden blir nok ikke det den pleier, men det får vi leve med. Det blir noen spennende uker!

 

Norden stekepanne 24 cm//Norden gryte 4 liter

 

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

Reklame | Hollies

FOTO: Ingleson

 

Da er jeg altså hjemme igjen i heimen. Her har mye endret seg siden sist, det er blant annet blitt høst. Det er heldigvis ikke blitt kuldegrader enda, noe som er godt for “leddgikta”. Oppholdet i varmen har gjort underverker! Det er godt å kjenne at kroppen er i vater og har noe å gå på inn mot jul.

Her her det rolig søndags formiddag og litt kaotisk med fire kofferter å pakke ut og tøy å vaske, men vi har tatt ost til til deilig kaffe og stearinlys på bordet.

 

FOTO: Ingleson

 

Det er ganske rart å komme hjem etter å ha vært borte lenge. Det tar liksom litt tid å lande og finne roen.  Det minner meg om historien om jeg nok hørte for veldig lenge siden.

En indianerhøvdingen ble fløyet tvers over det amerikanske kontinent for et viktig møte i Washington. Vel av flyet i hovedstaden satte han seg ned på gulvet i ankomsthallen med lukkede øyne, beina i kors og oppadvendte håndflater i fanget. Byråkratene som ledsaget ham maste og maste og kunne ikke skjønne hvorfor han ikke kunne skynde seg, slik at de rakk det viktige møtet. Høvdingen åpnet sakte øynene og sa: ”Jeg har reist raskere enn Naturen har tiltenkt meg og hurtigere enn sjelen min kan reise. Jeg kan ikke dra videre før sjelen har nådd meg igjen”.

FOTO: Ingleson

For meg kjennes det litt sånn ut! Det er imidlertid spennende å se hvordan haven og naturen har “skiftet ham” siden vi dro. Bringebærplantene har mistet de fleste bladene og gjør seg klare til en lang vinter før de på nytt skyter skudd og grønne blader og det er på tide å ta inn Hortensiaen!

FOTO: Inglson

 

 

Før var jeg utrolig glad i høsten, men etterhvert må jeg si at denne årstiden mer og mer varsler mørketid og litt mere stillesitting. Før korona epedimien ble desember og januar måneder med svømming i oppvarmet vann. Her har vi nemlig Støtvig Hotell som tilbyr månedskort med inngang til hotellets Spa avdeling. Dette er ikke luksus, men definitivt velbehag. Avdelingen er på hele 1000 kvm, alt tilrettelagt for velvære, avslapning og rekreasjon. Her kan du svømme innendørs eller direkte ut i vårt utendørsbasseng. Det blir spennende å se om det samme tilbudet gjelder vider utover vinteren i år. Det hadde i såfall vært deilig!

FOTO: Ingleson

 

Her siger ettermiddagen på og det mørkner. Sakte men sikkert rydder vi oss inn i heimen og faller til ro. Nå gjenstår bare å ta frem en helt annen garderobe med tøy tilpasser årstiden.  Det blir ullundertøy og hjemmestrikket i tillegg til varmt yttertøy som holder både kulde og regn ute!

 

 

Hollies

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

 

 

 

FOTO: Bergesen

 

Koffertene er pakket og vi er klare til å vende nesen mot nord i morgen ettermiddag. Det har vært noen fantastiske uker og det er lenge siden jeg har hatt så lite smerter i kroppen på denne tiden av året. Varmen og Middelhavsluften gjør underverker for både kropp og sjel! Heldigvis kommer vi nok tilbake på nyåret en gang.

 

FOTO: Bergesen

 

Nå venter “striskjorte og havrelefse” og definitvt hjemmelaget mat. Restaurantbesøk må vente til vi befinner oss i varmere strøk. Prisnivået i Norge er alt for høyt til slike vaner. Middagen i dag ble avrundet men en deilig dessert, og med tanke på kostholdet må nok søtsakene vente frem til jul.

FOTO: Bergesen

 

I dag har jeg laget en ny video fra nærområdene her nede. Jeg var første gang i La Cala de Mijas i 1993 og falt pladask for området. Siden den gang har vi vært her når mulighetene har bydd seg! Nå skal det sies at det de siste årene har bredt om seg med turister, men en kan ikke vente å være alene her nede heller. Jeg synes det er like vakkert nå som i 1993! Ta en titt 🥰

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
FOTO: Ingleson

 

Alhambra i Granada ligger på Sabika-høyden, mellom elvebassengene Darro og Genil. Muslimene – eller maurerne, som de gjerne kalles – regjerte i Spania fra 711 til 1492. Alhambra ble bygget av maurerne i tiden mellom 1248 og 1354, under styre av Al Ahmar og hans etterkommere.

Den siste byen som falt for gjenerobringen, reconquista, var nettopp Granada. Byen hadde da vært maurisk hovedstad siden 1238, to år etter at Cordoba falt.

På spansk betyr Alhambra ‘rød festning’ på grunn av den rødlige fargen som bygningen fikk da solen skinte ved solnedgang.

Hele anlegget bygget for å huse emiren og hans domstol, men også hagene hadde sin funksjon. Et hus kunne ikke unnfanges uten hager eller frukthager. Man ønsket å kunne gå et sted å slappe av, og beskytte seg mot de høye temperaturene som kan nås om sommeren.

FOTO: Bergesen

Alcazaba er en av de eldste delene av Alhambra. Den ble bygget i løpet av Mohamed I, som beskyttet slottet med en mur, og fikk bygget tre tårn: Quebrada, Tribute og Vela.

Når vi forlater den nordlige veggen av Alhambra på vår venstre side, finner vi et stort basseng i midten av det de kaller Partal. Begrenset med en rekke bygninger bygget antagelig rundt 1300 og her kommer vi til  selve juvelen i Alhambra, Nasrid-palasset – eller rettere sagt palassene.

Navnet menes å stamme fra det arabiske Jannat al-‘Arīf, som betyr ‘Arkitektens Hage’. Det er en livgivende oase, hvor skiftende regenter har nytt en stille stund omgitt av frodig beplantning og elegante fontener.

FOTO: Bergesen

Hagene som vi ser i dag, er imidlertid blitt renovert i en nyere tid: rundt 1930-tallet. den opprinnelige arabiske designen har blitt respektert, siden det faktisk antas at Nasridene i dette området, spesielt i nærheten av elven Darro, bygde sin første palatslige bosetning.

Alhambra er så absolutt i en klasse for seg. Det er det største, mest imponerende og historisk viktige av alle Spanias mauriske palasser med arkitektoniske detaljer og labyrintiske hager. I 1984 ble Alhambra utnevnt til Verdensarvsted av UNESCO.

Det er nesten ikke mulig å få med seg alt på ett besøk så jeg ønsker å ta turen tilbake når anledningen byr seg! For deg som har lyst på en tur til dette fantastiske stedet er finner du informasjon om billetter osv. HER.

 

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson