En drømmereise med Hurtigruta

REINE I LOFOTEN
FOTO: Ximonic (Simo Räsänen), CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 

Min drøm har i mange, mange år vært å ta en tur med Hurtigruta. Jeg har stort sett reist til utlandet på i ferier,  men etterhvert som jeg har blitt eldre har det å reise i Norge blitt mer og mer fristende. Det er flaut å si det, men jeg har aldri vært nord for Trondheim.

Norge er et vakkert ferieland, men det er også dyrt. For meg har det å ta en tur med Hurtigruta ligget over det jeg har feriebudsjett til. Det er egentlig litt trist at det er enklere økonomisk å reise ut av landet. Til tider er det også litt mere fristende i forhold til ønske om sol og varme.

 

FOTO: Pixabay Licens

 

Da jeg fylte 50 år gikk drømmen min i oppfyllelse! Gaven fra min kjære bror og hans ektefelle var nemlig en reise med Hurtigruta fra Trondheim til Kirkenes. Nå har jeg bursdag i november, så reisen ble bestilt til august i 2017.

Vi tok tog til Trondheim og hadde et par dager der for å være “turister”. Trondheim med Nidarosdomen og alle sine turistattraksjoner var definitivt verdt å bruke et par dager på.

 

FOTO: Diego Delso, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

 

Den dagen vi steg ombord i Midnattssol viste været seg fra sin beste side. Det var strålende sol, noe vi faktisk var velsignet med hele turen.  Vi skulle virkelig få se kystnorge på sitt vakreste og seilasen ut Trondheimsfjorden ble starten på et fantastisk eventyr!

Turen nordover kan knapt beskrives med ord. Når en virkelig opplever en så vakker og naturskjønn reise, sitter svært mange inntrykk i hjertet å ikke på kameralinsa.

Selve skipet, Midnattsol (nå MS Maud), var et flott skip. Skipet har 648 køyeplasser fordelt på 304 lugarer, hvorav 15 er suiter og syv er mini-suiter. Restauranten ligger akter på dekk 5, og har plass til 335 spisegjester. Skipet har konferansesaler, bibliotek, bar, kafeteria og to utendørs boblebad på dekk 9.

 

FOTO: Pmmy49, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

 

FOTO: Ingleson

 

FOTO: Ingleson

Jeg har som sagt ikke vært nord for Trondheim og tilbragte mye av tiden på dekk og i “panoramasalongen”.  Vi fikk mye informasjon om steder vi passerte med tilhørende historie. I tillegg var det “overraskelser” på dekk av ulike serveringer med kortreist mat.

I Lofoten passerte vi Trollfjorden, en fjord som skjærer inn i landet mellom høye fjelltopper. Ingen steder kommer du tettere på denne fantastiske opplevelsen enn i Trollfjorden.  Det ble da servert varm fiskesuppe på dekk! En av mange ubeskrivelige opplevelser på turen!

 

FOTO: Grant from Oslo, Norway, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

 

Tromsø bød på deilig være, en tur til Ishavskatedralen og Polarmuseet. Det er et museum i Tromsø som tar vare på og formidler historier knyttet til norsk fangst, arktisk vitenskap og polarekspedisjoner. Museet ble etablert i forbindelse med 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978, og er i dag en av fire utstillingsarenaer under Norges arktiske universitetsmuseum.  Utstillingen “Under lyset” var en eksepsjonell opplevelse der vi blant annet fikk innsikt i hvilke krefter er det som gjør at vi kan oppleve det slående naturfenomenet Nordlyset er!

 

FOTO: BishkekRocks, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 

Turen hadde virkelig alt! Da vi seilte mot Nordkapp og Honningsvåg hadde vi strålende sol og det var ikke en krusning på havet.  Siste del av turen var igrunnen som en reklamefilm for Nord-Norge!. Her taler bildene for seg selv! Vi hadde en helt fantastisk reise og takker Frank-Eigil og Øyvind for gaven!

 

FOTO: Ingleson

 

 

FOTO: Ingleson

 

FOTO: Ingleson

 

2 kommentarer
  1. Det er nok litt av en tur ja 😀

   Jeg var i Lofoten i fjord sommer – spektakulært – og Reine var fantastisk!

   Flotte bilder fra turen dere hadde – gode minner og opplevelser i fleng – pluss at dere hadde været på deres side, ser det ut til 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg