Høstfarger over Hardangervidda.

Categories Blogg, Natur, Reise
FOTO: Ingleson

Norge har, med sine fire årstider, fantastisk vakker natur å by på. Landskapet her skifter fra kald hvit vinter til spirende vår og fra blomstrende sommer til brennende høst. Hele fargepaletten vises som en rød tråd gjennom et år. Jeg synes imidlertid høstfargene i fjellet viser oss fargenyanser det er vanskelig å finne maken til.

I løpet av året kjører jeg mange turer mellom øst og vest. Hardangervidda er alltid mitt første valg frem til vinteren fester grepet. På turen over denne gangen opplevde jeg vakre å kjøre langs den vakre Hardangerfjorden til Eidfjord og så  trær og vegetasjon stråle i sin høstdrakt og speiler seg i den kalde fjorden.

FOTO: Ingleson

Langs veien inn mot Eidfjord bugner det av knallfargede rognebær så tunge at det nesten ser ut som de tynne stammen skal gi etter! Norge har en vakker natur hele året! Våren stråler når bjørka springer, men rogna om høsten et altså min favoritt. Kanskje fordi jeg elsker de ulike nyansene av det oransje mot de grønne bladene.

FOTO: Ingleson

Så slynger veien seg videre opp over Måbødalen og fargene skifter i takt med høydemeterne. Luften blir skarpere og vannet i bekkene ser friskt og godt ut. Bjørka står i full fyr før tregrensa passeres. Ser en nærmere på vegetasjonen er det fascinerende hvordan det favner alt fra grått, gult og grønt til mørkerødt og solskinnet får det hele til å gløde enda sterkere.

På veien møter jeg tyske bobil turister som vil ha med seg de vakre fargene, og etter en alt for lang coronatid har vi altså fått en sensommer og høst som viser seg fra sin beste side på denne kanten av landet. Det er litt som Vår Herre minner oss på at naturen skjønnhet består helt uberørt av en verden som har vært igjennom karantene med hjemmekontor og små kohorter.

Follow my blog with Bloglovin

FOTO: Canva
2 kommentarer

2 thoughts on “Høstfarger over Hardangervidda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *