Julens hjemmelagde karameller!

Categories Blogg
FOTO: Canva

 

Noen år slår vi virkelig ut håret og lager hjemmelagde karameller og i år var det full klaff! Det ble julegaver og endel til oss i husstanden.

Vi har brukt Ida Gran Jansen sin oppskrift “Fløtekarameller” og kan virkelig anbefale denne!

 

FOTO: Canva

 

FLØTEKARAMELLER

  • 400 g Sukker
  • 1 dl Vann
  • 75 g Lys sirup
  • 3 dl Kremfløte
  • 100 g Smør
  • 1 ts Salt

 

FOTO: Ingleson

 

Det første du kan gjøre er å ha kremfløte, lys sirup, smør, og salt i en liten kjele. Varm opp så smøret smelter, trekk kjelen av platen og la den stå der mens du gjør resten. Det er en relativ enkel start på lagingen av disse karamellene!

I en medium stor kjele kan du røre sammen sukker og vann  Skru temperaturen på medium/høy og kok opp. La koke til sukkeret  får en gylden farge. Du skal IKKE røre i sukkeret mens dette skjer. Du kan vende på kjelen, men ikke røre. Sukkeret skal ha en lysbrun farge, ikke for mørk, men definitivt at du ser at den er godt gylden.

FOTO: Ingleson

 

Heldigvis har vi laget dette tidligere så redselen for glovarmt sukker er betraktelig lavere enn de første gangene! Det er bare å ha is i magen og først sette i gang bruning av sukker og vann. Det tar nemlig litt tid før det faktisk blir gyllent.

Trekk kjelen av varmen og hell litt av fløte blandingen i. Nå kan du røre. Det vil boble veldig når du har i fløte blandingen, det er derfor du skal ha i litt og litt. Når du har rørt inn all fløten så kan du sette kjelen tilbake på varmen. Her begynner det å bli litt tryggere igjen, men nå er det bare å få den boblende masse opp i riktig temperatur 118 grader. Det er viktig å bruke et termometer.

FOTO: Ingleson

 

La karamellene avkjøle seg litt før du setter formen i kjøleskapet. La karamellen stivne, det tar ca. 2-4 timer. Ta karamellene ut av kjøleskapet og skjær dem i biter.

Dette er ganske myke karameller som smelter på tungen som bør oppbevares i kjøleskap. Jeg synes nok det å dele karamellene opp og pakke dem inn er en veldig klissete jobb. I tillegg skal karamellene faktisk se pene ut og ikke ha tusen fingermerker! De smaker imidlertid fantastisk!

FOTO: Canva

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
4 kommentarer

4 thoughts on “Julens hjemmelagde karameller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *