Norge, ditt nærmeste ferieland.

Categories Blogg, Ferietid, Reise
FOTO: Flickr jon zuñiga

 

Vestlandet er med  sine vakre fjorder og fjell et av Norges mange yndede feriemål. De to siste somrene har mange nordmenn feriert i Norge på grunn av Covid – 19. Jeg har imidlertid for vane vært i Norge om sommeren, så jeg trenger ikke strenge reiserestriksjoner for å lokkes til å reise rundt i Norge! Kystlinjen fra Stavern og helt opp til Trondheim har vært hyppig besøkt helt tilbake til 1990 tallet. De fleste små steder og bortgjemte kroker er saumfart flere ganger med bil eller motorsykkel. Nå skal det sies at de siste motorsykkelturene ligger så langt tilbake til 2003, men du verden så fantastiske de var!

 

Bilde: Pixbay

 

Norske “ferieperler” er altså hyppig besøkt, og i år stod Vestlandet for tur. Noen av disse turene er forbeholdt min kjære datter og meg. Helt siden hun var liten har vi satt oss i bilen, skrudd musikken på “full guffe”og satt kursen mot stadig nye feriemål! I de senere årene har det vært hun som legger opp ruten og spillelister for disse turene, mens jeg tar meg av kjøringen. 

 

FOTO: Ingleson

 

I år hadde vi to hovedønsker. Det ene var å kjøre  Sognefjellsveien , det andre var Gamle Strynefjellsvei. Det er ikke mange småveier vi ikke har forsert, vi simpelthen elsker smale veier og dårlig veidekke! Det er imidlertid ikke alltid gubben er like glad for disse turene når bilen returneres full av støv, gress og søle.  Det setter allikevel ingen demper på turene våre, så årets rute ble lagt opp etter disse hovedønskene! 

 

FOTO: Canva

 

Med utgangspunkt i Bergen var målet å nå Vågå for overnatting første dagen. Med vårt rutevalg innebar det en lang kjøre etappe. Det liker vi. Bilen er faktisk et ypperlig sted for dypere samtaler. Godt tips til de av dere som ønsker en viktig prat uten mulighet til å “slippe unna” .  Turen gikk til nordover på E39 så til Fjærland, Sogndalsfjøra og Skjolden. Herfra nøt vi Sognefjellsveien til Lom.

 

FOTO: Ingleson

 

Vi hadde bestilt overnatting på Sygard Storrvik. Det er en fredet gård som ligger i Vågå. På Sygard Storrvik har de fem utleiehytter i forskjellig størrelse, Hyttene er høystandard tømmerhytter med torvtak og fullt utstyrt kjøkken og bad med dusj og toalett. Stedet ble delvis valgt fordi DNB i sommer gladelig delte ut gavekort til sine kunder og fordi det lå der vi ønsket overnatting.

 

FOTO: Ingleson

 Skal jeg være helt ærlig, å det skal man jo, hadde vi bruk for to soverom fordi undertegnede snorker verre enn en gammel tømmerhogger. Derfor var det å leie hytte et godt alternativ for oss. At det var så vakkert som man kan ane ut fra bildene vi tok, hadde jeg virkelig ingen forventninger om. Det var som et postkort av Norges vakreste gårder. Det var halt uvirkelig! Et godt utgangspunkt som sammen med det fine været gjorde turen til en megasuksess!  

 

FOTO: Ingleson

 

Dag to var Geiranger og Gamle Strynefjellsvei hovedmålet. Vi la turen om Hellesylt. Vi tok en “liten svipptur”  langs Lovatnet for å se Kjenndalsbreen! Fort og “gæli”! Det betyr at man alltid har steder å dra tilbake til. Blir aldri lei! I vakkert solskinn forserte nok en smal og humpete turistvei. Gamle Strynefjellsvei viste seg fra sitt vakreste ! Det var allikevel godt å komme tilbake til vakre Sygard Storrvik for en god natt søvn etter to fantastiske døgn i Norsk natur!

 

 

Resten av fellesferien ble tilbrakt i heimen. Det vil si her i Larkollen. Et vakkert ferieparadis om sommeren og et rolig lite samfunn om vinteren! Her bor de av oss som setter pris på nærhet til sjøen, mildt kystklima og relativt flatt landskap!

 

Følg gjerne min FB gruppe;

https://www.facebook.com/groups/334892231659146

Her vil du som medlem få lettere tilgang til det som legges ut samtidig som det legges ut litt «ekstramateriale».

 

FOTO: Ingleson
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *