Små øyeblikk sommeren 2021

LARKOLLEN Foto: Ingleson

 

Det er mange stunder i livet jeg husker med tilbake på med takknemlighet og glede fordi alt klaffa. Det kan ha vært helt enkle hverdagslige ting, ferieturer,  spesielle livshendelser eller gode øyeblikk med kjente og kjære.  Denne sommeren har det egentlig vært ganske hektisk hele tiden med fokus på mange praktiske oppgaver, endel nødvendig reising og ulike familiesammenkomster. I tillegg opplevde vi at et nært familiemedlem ble rammet av et alvorlig hjerteinfarkt men med lykkelig utgang.  Det er lett å tenke at man etter en sånn litt hektisk periode har fått lite plass til ferieopplevelser og storslåtte øyeblikk. Når jeg imidlertid går igjennom bildene fra det siste halvåret viser de en helt annen historie.

 

MÅBØDALEN
Foto: Ingleson

 

Jeg er ingen fotograf, men jeg liker å ta bilder og jeg elsker naturen.  Jeg er også opptatt av å leve veldig i nuet, noe som gjør at jeg ofte fester de sterkeste øyeblikkene på netthinnen eller fanger de på øyeblikksbilder på kamera. Det å ta bilder er for meg en måte og forsøke å fange et øyeblikks sekund for senere å kanskje minnes hendelsen, sinnsstemningen og følelsene. Det handler ikke så mye om hvor jeg var og når jeg var der. Det har jeg i lagret i min indre “hardisk”.

Akkurat denne sommeren har det vært godt å hente frem alle bildene som er tatt. Det er nå jeg ser hvor lite som skal til for å sette i gang hukommelsen og minnes øyeblikk av lykke selv når dagene gikk i hurtigtogsfart.

 

GAMLE STRYNEFJELLSVEIEN
Foto: Ingleson

Det som går mer og mer opp for meg er hvor viktig det er å tilstede i de små øyeblikkene. Med alderen er det noe jeg er blitt flinkere til i tillegg til at jeg sliter med konsentrasjon og de å ha mange tanker i hodet på en gang. “Bivirkningene” av det er altså den evnen jeg har fått til å forevige disse små øyeblikkene helt inn i sjelen. Et slags sjelelig og mentalt fotografi. Når jeg så setter meg ned og ser på de bildene jeg har tatt, er det akkurat som øyeblikket kommer tilbake så jeg får gjenopplevd gledene på nytt og på nytt.

 

 

Så er det altså litt sånn at det som for andre ser ut som tilfeldige enkeltbilder helt uten en rød tråd, for meg blir en eventyrreise i gode opplevelser og sterke minner.  Samtidig er jeg overbevist om at det finnes mennesker der ute, mennesker som har vært i de samme omgivelsene og sett det samme tingene som også kan oppleve å “vekkes” av minner og som på den måten draes tilbake til en annen tid med  helt andre opplevelser men allikevel på de samme stedene.

Å dele bilder blir for meg en invitasjon til vandring i eget liv og en titt på den vakre naturen vi har i Norge!

 

Følg gjerne min FB gruppe;

https://www.facebook.com/groups/334892231659146

Her vil du som medlem få lettere tilgang til det som legges ut samtidig som det legges ut litt «ekstramateriale».

NORHEIMSUND Foto: Ingleson

 

 

5 kommentarer
  1. Jeg knipser bilder av det meste jeg også, det er jo så koselig å ha minner å se tilbake på selv om at man har høydepunktene i minnet allerede. Flotte bilder, det fikk meg til å savne sommeren igjen, spesielt med den høststormen som herjer utenfor dørene i dag (liker det også, spesielt i dag på søndag) 😊😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg