Jeg befinner meg for tiden i Spania og har tidligere skrevet at jeg hadde med meg “Grovbrød i bagasjen“. Intensjonen var videre å bake rundstykker her nede rett og slett fordi jeg liker hjemmebakt bedre enn det en får kjøpt. Jeg hadde også tatt med meg tørrgjær.
Hittil har jeg bakt to runder med rundstykker. Den første deigen jeg satt ble noe kompakt, men andre gangen ble den perfekt. Det var i og for seg en glede, men med det resultat at rundstykkene virkelig har fått bein å gå på. Det betyr altså at jeg må sette ny deig i dag. Jeg hadde regnet med at det holdt til helgen så her må det fylles opp med mel og andre ingredienser.
Hjemme er jeg vant til å bake med kjøkkenmaskin, så jeg har vært litt spent på hvordan det blir med rå håndkraft. Jeg er nemlig relativt svak i armene. Jeg blandet imidlertid 2/3 av melet inn i vesken og rørte ganske kraftig før det ble for tungt for armene og “klappet” inn resten på slutten. Det funket åpenbart bra nok for deigen hevet bra i første runde!
Nå er jeg altså klar for ny runde og håper på et vellykket resultat!
Oppskrift
17 dl hvetemel
4 dl frø
4 dl havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk
12 dl væske
1 pk gjær
1 dl olje
Litt honning
Stekes på 210 grader i 10 til 15 min
DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!
Du er velkommen til å følge min FB gruppe;
https://www.facebook.com/groups/334892231659146
Bloglovin;
https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857
Instagram;
YouTube kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw
Så artig med hjemmebakt i Spania. Ser godt ut! 🙂 Jeg pleier å ta med brødmix, men ingenting slår hjemmebakt.
Det har virkelig vært deilig å bake her nede! Sunt for både kropp og sjel 🥰
Hjemmebakt brød er kjempegodt og de rundstykkene der så jo fantastiske ut. Ønsker deg en fin bakedag og en fin solrik dag ☀🤗
Her har det vært både baking og tur langs havet! Kos deg i ettermiddag 🥰